Publicerad 2012-03-30 22:00:38 i sånt där...,

förrätt
finnkrisp med filadelfia
soltorkad tomat inlindad i salami
med oliv, gurka och paprika
varmrätt-vitlökskryddad klyftpotatis
-stekt fläskfilé med stekta:
champinjoner, rivnamorötter, vitlök, lök, katrinplommon och äpple
hälde på en skvätt vitt vin när grönsakerna fått färg
-serverades med aromsmör, kryddat med vitlök och persilja
efterrättsupergod chokladfondant! (den nästan rann) MUMS
Publicerad 2012-03-30 14:33:15 i sånt där...,
kan vädret va såhär ett tag till?
ikväll ska Henke och jag ha mysigaste fredagsmyset någonsin. tre rätters!
a jag ska försöka mig på chokladfondant! men när jag väl hittade ett recept så verkade det superlätt, typ en bakad chokladmousse fast ändå inte
Chokladfondant
100 gram smör
150 gram mörk choklad, gärna 70%
2 st äggula(or)
1 st ägg
0,5 dl strösocker
Tillagning
Det är svårt att ge någon exakt tid i ugnen eftersom alla ugnar är olika.
Men när ytan på fondanten rundas av och blir matt har kanterna börjat stelna.
Vill du som jag att fondanten till största del ska vara krämig ska du ta ut
den då – annars väntar
du någon minut till, då blir den mer stadig. Inget är fel, fondanten blir
god hur som helst!
1. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen.
Lyft bort kastrullen
från plattan och rör tills chokladen smält.
2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och
häll upp i 4 formar eller
ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in
och förvara i kylen under dagen/natten.
Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
3. Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler
i mitten av ugnen när den
är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller
10 minuter för en mer stadig variant.
Servera med vaniljglass och färska bär.
Publicerad 2012-03-26 11:48:55 i sånt där...,

igår var jag och Henke på utflykt i det fina vädret, åt medtaget fika, frallor kaffe och kexchoklad.
Publicerad 2012-03-26 11:46:27 i sånt där...,
i torsdags åkte jag till Lisa i Linköping:

vi passade på att ha årets första grill kväll i det fina vädret

vi hade en super mysig helg
Publicerad 2012-03-17 09:39:44 i sånt där...,
Publicerad 2012-03-17 09:36:51 i Fransförlängning,
igår gjorde mamma fransarna, formade och färgade brynen
hemsidan
Publicerad 2012-03-17 09:33:06 i sånt där...,
Publicerad 2012-03-15 10:17:25 i sånt där...,
formade med pincett och sax, sen färgade jag de två nyanser mörkare för att markera en aning.

Publicerad 2012-03-13 20:48:40 i sånt där...,
Publicerad 2012-03-12 19:07:04 i smink,
Publicerad 2012-03-11 12:33:35 i sånt där...,
vi åt middag hos Elin och Stefan igår, de bjöd på kycklingpaj, smaskens
så såg vi ju melodifestivalen, rätt låt vann!



Henke kan aldrig vara allvarlig på kort

hihi
Publicerad 2012-03-10 10:37:47 i sånt där...,
det har varit en röstningn på svt.se då blev resultatet:
1. Loreen (415 röster, 36,7%)
2. Danny (380 röster, 33,3%)
3. David Lindgren (58 röster, 5,1%)
4. Ulrik Munther (56 röster, 5%)
5. Molly Sanden (46 röster, 4,1%)
6. Thorsten Flinck (42 röster, 3,7%)
7. Dead by April (40 röster, 3,5 %)
8. Lisa Miskovsky (39 röster, 3,5 %)
9. Top Cats (32 röster, 2,8%)
10. Björn Ranelid(19 röster, 1,7%)
jag tycker såhär:
1. Loreen
2. Molly Sanden
3. Danny
4. Thorsten Flinck
5. Björn Ranelid
6. Ulrik Munther
7. David Lindgren
8. Top Cats
9. Lisa Miskovsky
10. Dead by April
ja vi får väl se hur det går. vi ska se finalen hos Elin och Stefan, Henkes syster och hennes man. ska bli super kul!
Publicerad 2012-03-10 10:28:03 i sånt där...,
igår var vi hos Emma och William, åt pizza och såg på film, riktig fredagsmys

Publicerad 2012-03-10 10:18:26 i Fransförlängning,

torsdagens fransförlängning
Publicerad 2012-03-06 21:17:34 i sånt där...,
Banan & hallon smoothiebanan
hallon
vaniljyoghurt
mjölk

Publicerad 2012-03-06 19:30:00 i sånt där...,

klicka
Publicerad 2012-03-06 19:27:59 i sånt där...,

klicka